Jij en het collectief

Bijdragen aan het grotere geheel

Alles is met alles verbonden. Het geziene en het ongeziene. Alles is energie en beïnvloedt elkaar. ‘Ik ben omdat wij zijn’.

De mens, als sociaal wezen, zet zich als vanzelf in voor een ander. Sinds mijn puberteit ben ik, naast de andere rollen die ik vervul, ook altijd bezig met de ontwikkeling in een ‘club’ of in de samenleving. Altijd gericht op verbinding, omdat ik geloof in de kracht van gelijkwaardigheid en diversiteit.

Toen ik meer kennis maakte met energetisch werk, ontdekte ik nog een andere laag van ‘bijdragen aan het grotere geheel’.

Ik leerde over de ‘vergeten’ wijsheid van de natuurvolkeren die in deze tijd weer meer aandacht krijgt. Wijsheid die ik herken in het systemisch werk waar alles en iedereen een plek heeft en van belang is. Ik leerde over de kracht van het collectief geheugen en hoe die mij verrijkt en ook beïnvloedt. Mijn bijdragen aan het grotere geheel kreeg een diepere betekenis door te reizen naar krachtplekken op aarde en me te verbinden met de wijsheid van die plekken.

Op dit moment organiseer ik  soms een reis of groepsbijeenkomst om hierin te delen en elkaar te inspireren.
En ik ben onderdeel van de Wakkere Grootmoeders om zo meer aandacht te geven aan de kracht en wijsheid van mensen in de 3e levensfase.

Wakkere Grootmoeders

Met mijn droom ‘grootmoeder te worden’ is voor mij vanzelfsprekend dat ik mede-initiatiefneemster ben van de Wakkere Grootmoeders. Omdat de samenleving dringend behoefte heeft aan de wijsheid van de Grote Moeder, van waaruit alle leven ontstaat. En aan de wijsheid van de mensen die in hun 3e levensfase leven. 

Met onze activiteiten maken we het bewustzijn bij mensen wakker en brengen hen in contact met de energie van de Groot-Moeder.  Een levend gevende energie. Het is de energie van mogelijk maken. Van ontvankelijk zijn voor het moment en wat zich daarin aandient. De magie van het leven ervaren.
Wakkere GrootMoeders geeft ook de vitale kracht van de ouderen weer een plek in de samenleving. Om de levenswijsheid en ervaring die zij meebrengen actief te gebruiken. Om meer heelheid in het samen leven te brengen.